Ιδρυματικό Αποθετήριο
Πολυτεχνείο Κρήτης
EN  |  EL

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Χώρος μου

Linking voids- Linking cultures: Σχεδιασμός πρωτοτύπων δημοσίου χώρου σε αστικά κενά, με σκοπό την συμπερίληψη των προσφύγων.

Papapanou Theoni-Aliki

Πλήρης Εγγραφή


URI: http://purl.tuc.gr/dl/dias/1D9D82DC-A341-4168-BE79-43347737732F
Έτος 2024
Τύπος Διπλωματική Εργασία
Άδεια Χρήσης
Λεπτομέρειες
Βιβλιογραφική Αναφορά Θεώνη-Αλίκη Παπαπάνου, "Linking voids- Linking cultures: Σχεδιασμός πρωτοτύπων δημοσίου χώρου σε αστικά κενά, με σκοπό την συμπερίληψη των προσφύγων.", Διπλωματική Εργασία, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά, Ελλάς, 2024 https://doi.org/10.26233/heallink.tuc.100187
Εμφανίζεται στις Συλλογές

Περίληψη

Το έργο στοχεύει στην ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία με την αξιοποίηση των κενών αστικών χωρών στη χώρα υποδοχής. Σχεδιάζοντας τρία πολυμορφικά containers στοχεύουμε να δημιουργήσουμε έναν κόμβο για κοινοτικές δραστηριότητες και κοινωνική συνοχή. Δύο από τα container είναι εξοπλισμένα με ευέλικτα έπιπλα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποθήκευση ή συνδυασμένη χρήση, που απευθύνονται τόσο σε παιδιά και σε ενήλικες. Το πρώτο container είναι σχεδιασμένο για παιδιά, ενώ το δεύτερο απευθύνεται σε ενήλικες. Το τρίτο δοχείο θα χρησιμοποιηθεί ως πολυλειτουργικός χώρος , περιλαμβάνοντας ένα σημείο info point, ένα κέντρο υγείας και ένα κέντρο υπηρεσιών κοινωνικής υποστήριξης. Για την προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης και ανταλλαγής, ο σχεδιασμός θα ενσωματώσει στοιχεία της Σύριας κουλτούρας και τις σύγχρονες αρχές αειφόρου σχεδιασμού. Ο απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας κόμβος κοινωνικής ένταξης που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, προάγοντας την κοινοτική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή μεταξύ των προσφύγων και των ντόπιων.

Διαθέσιμα αρχεία

Υπηρεσίες

Στατιστικά