Ιδρυματικό Αποθετήριο
Πολυτεχνείο Κρήτης
EN  |  EL

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Χώρος μου

Διαθεματικές προσεγγίσεις ψηφιακής αφήγησης με το ψηφιακό θέατρο σκιών eShadow

Christodoulakis Stavros, Moumoutzis Nektarios, Moraiti Argyro, Christoulakis Marios, Pitsiladis Andreas, Sifakis Ioannis, Maragkoudakis Ioannis

Πλήρης Εγγραφή


URI: http://purl.tuc.gr/dl/dias/205906D2-78A5-4863-A161-569B2ABC09AB
Έτος 2015
Τύπος Πλήρης Δημοσίευση σε Συνέδριο
Άδεια Χρήσης
Λεπτομέρειες
Βιβλιογραφική Αναφορά Ν. Μουμουτζής, Α. Μωραΐτη, Μ. Χριστουλάκης, Α. Πιτσιλαδής, Γ. Μαραγκουδάκης, Γ. Σηφάκης και Σ. Χριστοδουλάκης, "Διαθεματικές προσεγγίσεις ψηφιακής αφήγησης με το ψηφιακό θέατρο σκιών eShadow," παρουσιάστηκε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το ΕΛ/ΛΑΚ στην Εκπαίδευση, Χανιά, Ελλάδα, 2015.
Εμφανίζεται στις Συλλογές

Περίληψη

Η ψηφιακή αφήγηση είναι ένα ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο καθώς προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές να σχεδιάζουν, να δημιουργούν και να παρουσιάζουν ιστορίες αναπτύσσοντας μια σειρά από δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένων του γραπτού και προφορικού λόγου, της παρουσίασης, της οργάνωσης, της έρευνας, καθώς και διαπροσωπικές και τεχνολογικές δεξιότητες. Στην εργασία αυτή παρουσιάζουμε μια νέα μορφή ψηφιακής αφήγησης και ειδικότερα μια μορφή δραματοποιημένης ψηφιακής αφήγησης η οποία εμπνέεται από την πλούσια παράδοση του θεάτρου σκιών. Συνδυάζει μια σειρά εργαλείων ανοικτού λογισμικού για την παραγωγή ψηφιακών παραστάσεων και καλύπτει πέντε διακριτά στάδια: Σενάριο, προ-παραγωγή, γυρίσματα, μετά-παραγωγή και διανομή. Σε κάθε στάδιο περιλαμβάνονται εργασίες που αξιοποιούν τα ανάλογα εργαλεία (επεξεργασίας κειμένου, επεξεργασίας εικόνας, επεξεργασίας ήχου, επεξεργασίας video) τα οποία μπορούν να επιλεγούν από ένα ευρύ φάσμα εργαλείων ΕΛΛΑΚ. Τα εργαλεία αυτά συνδυάζονται με ένα εξειδικευμένο λογισμικό δημιουργίας φιγουρών του ψηφιακού θεάτρου σκιών καθώς και λογισμικό για την οργάνωση και καταγραφή των σκηνών της ψηφιακής παράστασης.

Διαθέσιμα αρχεία

Υπηρεσίες

Στατιστικά