Ιδρυματικό Αποθετήριο
Πολυτεχνείο Κρήτης
EN  |  EL

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Χώρος μου

Μελετώντας το χωρικό αποτύπωμα του χρόνου στην πόλη των Χανίων: ανάλυση των οικιστικών περιοχών/επεκτάσεων μετά το 1946 μ.Χ.

Andreaki Georgia

Πλήρης Εγγραφή


URI: http://purl.tuc.gr/dl/dias/F561F46D-03D7-445A-BFF5-646158469929
Έτος 2018
Τύπος Ερευνητική Εργασία
Άδεια Χρήσης
Λεπτομέρειες
Βιβλιογραφική Αναφορά Γεωργία Ανδρεάκη, "Μελετώντας το χωρικό αποτύπωμα του χρόνου στην πόλη των Χανίων: ανάλυση των οικιστικών περιοχών/επεκτάσεων μετά το 1946 μ.Χ.", Ερευνητική Εργασία, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά, Ελλάς, 2018 https://doi.org/10.26233/heallink.tuc.72431
Εμφανίζεται στις Συλλογές

Περίληψη

Η παρούσα ερευνητική εργασία αναλύει την ιστορική και πολεοδομική μελέτη της πόλης των Χανίων, από τα πρώτα κιόλας ευρήματα οικισμού στο λόφο του Καστελίου και την ανάπτυξη οικισμών γύρω από αυτή. Παρουσιάζονται χρονολογικά οι νέες οικιστικές περιοχές που δημιουργούνται μετά το 1946 μ.Χ.. Αναφέρονται οι τρόποι επέκτασης κάθε περιοχής, καθώς καθεμία απ' αυτές ολοκληρώνεται σταδιακά. Μεγαλύτερη ανάλυση γίνεται στους λόγους επέκτασης τους, όπως: α)στεγαστικά προγράμματα, στα οποία βασίζονται οικιστικές αναπτύξεις οργανωμένης δόμησης, β)οργανωμένη δόμηση κοινωνικών κατοικιών για τους πρόσφυγες και γ)τροποποιήσεις και επεκτάσεις σχεδίων με καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης οικοπέδων. Στη συνέχεια, σε κάθε περιοχή αποτυπώνεται πρόταση για διαμόρφωση των χρήσεων γης και εξετάζονται οι προτεινόμενοι και οι πραγματοποιούμενοι όροι δόμησης. Βάση δίνεται στη σχέση των οικισμών με την πόλη και κατ' επέκταση στη σχέση και σύνδεση των οικισμών μεταξύ τους, μέσω χαράξεων δρόμων και πεζοδρόμων. Στη συνέχεια, εξετάζεται η σχέση μεταξύ των τύπων των κατοικιών και η σχέση ιδιωτικού, ημιδιωτικού και δημόσιου χώρου κάθε τύπου κατοικίας. Τέλος, συγκρίνονται τα εγκεκριμένα σχέδια επεκτάσεων κάθε οικισμού με τα ισχύοντα ρυμοτομικά σχέδια, οι χρήσεις γης που προτάθηκαν σε σχέση με τις ισχύουσες, οι όροι και περιορισμοί δόμησης και η σχέση δρόμων, πεζοδρόμων και χώρων στάθμευσης, με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, στοχεύοντας στη σύγκριση της διαμορφωμένης κατάστασης με τις αρχικές προθέσεις του σχεδιασμού.

Διαθέσιμα αρχεία

Υπηρεσίες

Στατιστικά