Ιδρυματικό Αποθετήριο
Πολυτεχνείο Κρήτης
EN  |  EL

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Χώρος μου

Δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων στον προμαχώνα Santa Lucia : διαμόρφωση συνεκτικού πεζόδρομου από την κεντρική αγορά μέχρι το Κουμ-Καπί.

Giannakara Despoina, Christianakis Stavros

Πλήρης Εγγραφή


URI: http://purl.tuc.gr/dl/dias/E89D9756-2163-4C33-B5CD-B2B8B71BEEF5
Έτος 2020
Τύπος Διπλωματική Εργασία
Άδεια Χρήσης
Λεπτομέρειες
Βιβλιογραφική Αναφορά Δέσποινα Γιαννακάρα, Σταύρος Χριστιανάκης, "Δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων στον προμαχώνα Santa Lucia : διαμόρφωση συνεκτικού πεζόδρομου από την κεντρική αγορά μέχρι το Κουμ-Καπί.", Διπλωματική Εργασία, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά, Ελλάς, 2020 https://doi.org/10.26233/heallink.tuc.86013
Εμφανίζεται στις Συλλογές

Περίληψη

Με έναυσμα τον σχεδιασμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων ολοκληρώνεται ένα ανολοκλήρωτο τμήμα των οχυρώσεων ενώ με τον επανασχεδιασμό του αστικού χώρου ολοκληρώνεται η δομή του δημόσιου χώρου, μέσα από ένα σύστημα κινήσεων –στάσεων που λειτουργεί ως ένας τόπος μνήμης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Το κτίριο της Δημοτικής βιβλιοθήκης συμπληρώνει το δίκτυο των δημόσιων χρήσεων που κυριαρχούν στην περιοχή ενώ με την ένταξη υφιστάμενου διατηρητέου κτιρίου στην λειτουργία του και την σύνδεσή του με τον προμαχώνα μέσα από ημι-υπαίθριες πορείες, λειτουργεί ως μία μετάβαση από το παλιό τμήμα της πόλης στο νέο. Στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης η Δημοτική αγορά συνδέεται με μία ευθεία κίνηση με το παραλιακό μέτωπο του Κουμ –Καπί, με γραμμική πορεία που συνιστά εκτός από συνεκτικό στοιχείο, έναν άξονα πάνω στον οποίο αρθρώνονται δημόσιες λειτουργίες. Παράλληλα διαμορφώνονται πλατείες διαφορετικής κλίμακας, δημιουργώντας ένα δίκτυο δημόσιων υπαίθριων χώρων που αποτελούν τόπο για τις λειτουργίες της δημόσιας ζωής.

Διαθέσιμα αρχεία

Υπηρεσίες

Στατιστικά