Ιδρυματικό Αποθετήριο
Πολυτεχνείο Κρήτης
EN  |  EL

Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Χώρος μου

Χαρτογραφική απεικόνιση καταλληλότητας εδαφών στην περιοχή Βασιλείων του Ν. Ηρακλείου, στα πλαίσια του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού

Manoutsoglou Emmanouil, Hamdan Hamdan, Monopollis, D, Vafidis, Antonios, 1958-

Πλήρης Εγγραφή


URI: http://purl.tuc.gr/dl/dias/02A69D49-CCA8-4EA6-8B5D-212DFB518D73
Έτος 2004
Τύπος Πλήρης Δημοσίευση σε Συνέδριο
Άδεια Χρήσης
Λεπτομέρειες
Βιβλιογραφική Αναφορά D. Monopolis ,E Manoutsoglou ,H. Hamdan ,A Vafidis ," Χαρτογραφική απεικόνιση καταλληλότητας εδαφών στην περιοχή Βασιλείων του Ν. Ηρακλείου, στα πλαίσια του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού," στο 8ο Εθνικό Συνέδριο Χαρτογραφίας - Η χαρτογραφία του ευ ζην ,2005.pp .469-476.
Εμφανίζεται στις Συλλογές

Περίληψη

Σκοπός της έρευνας αυτής αποτέλεσε η οριοθέτηση και χαρτογραφική απεικόνιση δι-αβαθμισμένων εδαφών ως προς την καταλληλότητα τους για ασφαλή δόμηση στην περι-οχή Βασιλειών, στο πλαίσιο της εκπόνησης Μελέτης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμούτου Πολεοδομικού συγκροτήματος Ηρακλείου. Γεωμετρικού τύπου δεδομένα, (κλίσειςκαι παρατάξεις στρωμάτων και επιφανειών ασυνέχειας), δεδομένα που προέκυψαν απότην στατιστική επεξεργασία μεσοσκοπικών τεκτονικών στοιχείων (ροδογράμματα), δε-δομένα από παρατηρήσεις πεδίου καθώς και από την επεξεργασία αεροφωτογραφιών (ταόρια των γεωλογικών σχηματισμών), καθώς επίσης και τα ερμηνευμένα στοιχεία των γε-ωφυσικών διασκοπήσεων απεικονίστηκαν σε χάρτες, με χρήση του υπάρχοντος τοπογρα-φικού υποβάθρου της περιοχής σε κλίμακα 1:5.000. Από την συνδυασμένη ερμηνεία τωνστοιχείων των χαρτών αυτών προέκυψε μια τελική χαρτογραφική απεικόνιση, που περιέ-χει τις οριοθετιμένες περιοχές διαβαθμισμένων εδαφών ως προς την καταλληλότητα τουςγια ασφαλή δόμηση.

Υπηρεσίες

Στατιστικά